اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

یک شنبه 26 شهریور 1402

واریس

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما مورخ 23 شهریور وهاب برادران، متخصص قلب و عروق و فلوشیپ فوق تخصصی اقدامات قلبی عروقی، در خصوص واریس به گفت و گو پرداخت.

0

در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما مورخ 23 شهریور وهاب برادران، متخصص قلب و عروق و فلوشیپ فوق تخصصی اقدامات قلبی عروقی، در خصوص واریس به گفت و گو پرداخت.

وی گفت: با شنیدن اسم واریس، داشتن رگ‌های نازک و تیره بر روی سطح پوست پا، تداعی میشود، اما واریس علائم متعددی دارد و با بررسی آنها توسط پزشک، ممکن است  واریس و یا نارسایی وریدی مزمن تشخیص داده شود. این علائم شامل این موارد می‌شود:
کرامپ و درد های شدید عظلانی در شب، احساس سنگینی در پا پس از یک روز فعالیت بدنی،
اگزما و خارش مقاوم به درمان، تورم پا در هنگام روز (که با استراحت شب برطرف می‌شود)
و تغیر رنگ پوست پا (پای چرمی)، بنابراین برای تشخیص واریس، لازم نیست که رگ های واریسی در سطح پا مشخص باشند. در صورت وجود هر کدام از این علائم، فرد مشکوک به بیماری نارسایی مزمن وریدی خواهد بود.

وی در ادامه گفت: رگ هایی که خون را از پا به قلب می‌رسانند دو نوع هستند: رگهای سافن بزرگ و کوچک. هر رگ سافن، ۱۰ تا ۲۰ عدد دریچه لانه کبوتری دارد که باعث میشوند خون تنها به سمت قلب حرکت کند و به سمت پا بازنگردد. این دریچه ها بسیار ظریف هستند و اگر مشکلی برای آن ها ایجاد شود، مقداری از خون به سمت پا بازمی‌گردد و ما به این پدیده بیماری مزمن وریدی می‌گوییم. بیماری واریس شبیه یک کوه یخ است که قسمت اعظم آن زیر پوست فرد قرار دارد و با چشم قابل دیدن نیست، به همین دلیل انجام سونوگرافی، هم به صورت ایستاده و هم به صورت خوابیده برای تشخیص این بیماری ضروری است.

برادران در خصوص علل دیگر ایجاد نارسایی مزمن وریدی گفت: یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده این بیماری، فشار بالای ریه است. این مشکل به طور معمول توسط اکوکاردیوگرافی تشخیص داده میشود. اگر فشار ریه بالا باشد، خون به خوبی از سمت پا به قلب باز نمیگردد، که باعث ایجاد نارسایی مزمن وریدی(واریس) و در طولانی مدت زخم های مزمن وریدی می‌شود.

این متخصص قلب افزود: مهم ترین عامل پیش بینی کننده بیماری واریس، ژنتیک فرد است و افرادی که در خانواده‌ درجه یک خود سابقه واریس دارند، با احتمال بیشتری علائم واریس را تجربه خواهند کرد. در عین حال افرادی که وزن بالایی دارند، یا اجسام سنگین بلند می‌کنند (مانند ورزش های وزنه برداری و کشتی)، افراد بی تحرک، افراد مسن، افراد سیگاری و دارای سابقه شکستگی‌ پا، بیشتر دچار واریس می‌شوند.

وی در خصوص راه های جلوگیری از واریس گفت: نشستن و یا سر پا ایستادن های طولانی مدت را محدود کنید و حتما پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهید و اگر سیگار می کشید، ترک کنید.

این فلوشیپ بیماری های قلبی عروقی در آخر توصیه کرد: اگر سبک زندگی و کاری شما ایجاب میکند که برای مدت طولانی پشت میز و یا سرپا باشید، توصیه میشود برای جلوگیری از بیماری واریس، از جوراب واریس استفاده کنید.

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت۱۶ از شبکه سلامت سیما پخش میشود.

آخرین اخبار

نشست مشاور ریاست و رئیس شورای عالی ارتباطات و رسانه دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با مدیر تامین برنامه شبکه سلامت سنگ های کلیه سوء هاضمه گوش درد تشکیل کمیته مشترک شبکه سلامت سیما و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تدابیر طب ایرانی در روزهای آلودگی هوا نشست هم اندیشی مدیران شبکه سلامت سیما و اعضای هیئت مدیره انجمن علمی پزشکان کودکان ایران تدارک ویژه شبکه سلامت در آستانه هفته بسیج بیماری‌های چشمی مرتبط با دیابت تقدیر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از شبکه سلامت سیما روماتیسمی ستون فقرات آنفولانزا دوران سالمندی جراحی‌های چاقی کبد چرب تقدیر معاون پرستاری وزارت بهداشت از برنامه "کشیک سلامت" شبکه سلامت سیما اهمیت تغذیه سالم مشکلات پوستی اولین گفتگوی تلویزیونی رییس جدید سازمان نظام روانشناسی کشور؛ به میزبانی شبکه سلامت سیما صورت گرفت حساسیت‌های فصلی عمو پورنگ در شبکه سلامت سیما بیماری‌های سیستم عصبی جنین در دوران بارداری نارسایی قلبی فصل جدید برنامه " حال خوب " دستاوردی بزرگ برای شبکه سلامت و جامعه پرستاری کشور کبد چرب بهره مندی شبکه سلامت از ظرفیت انجمن های علمی؛ این بار انجمن روانپزشکی ایران معاینات دوره ای چشم تغذیه و تقویت دستگاه ایمنی بدن " ویژه برنامه های شبکه سلامت در هفته دفاع مقدس " واریس راه های کاهش وزن مادران شاغل و تعادل بین کار و امور منزل تغییر الگوی بیماری‌های گوارشی کیف و کفش مناسب برای دانش آموزان «یا شافی» شبکه سلامت در روز شهادت امام هشتم اضافه وزن و راه‌های کاهش سینوزیت " استودیو سلامت اربعین" بیماری‌های پستان کم شنوایی بیماری‌های التهابی روده تغذیه و سلامت پوست و مو علل تغییر رنگ ادرار سرو سپید، ویژه برنامه روز پزشک شبکه سلامت انتخاب کفش مناسب قدردانی اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از " شبکه سلامت سیما " توصیه هایی برای زائرین اربعین برای جلوگیری از گرمازدگی و اسهال و استفراغ مناسب سازی محیط برای کم توانان کمک به نوجوانان برای انتخاب درست

نظرات

مانده : (1000) حرف