اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 16 اسفند 1401

مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

1

مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها

برنامه ضربان همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۶ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه ضربان 15 اسفند شبکه سلامت سیما، حسن امیری، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آسیب‌های استفاده نادرست از مواد شوینده کدامند؟ گفت: مواد شوینده به سه دسته تقسیم می شوند: شوینده های معمولی (مایع صابون، مایع ظرفشویی) که تنها عوارض آنها حساسیت های پوستی می باشد.

کارشناس برنامه، سفید کننده ها (محلول اسیدی وایتکس) را دومین دسته از شوینده ها دانست که گاز حاصل از آن با مسمومیت استنشاقی همراه است، این گاز در افراد مبتلا به آسم و یا کسانی که حساسیت های ریوی دارند، با خس خس سینه و تنگی نفس همراه است.

امیری سومین دسته از شوینده ها را مواد شوینده قلیایی (جرمگیر و لکه برها) دانست که بیشتر در نظافت سرویسهای بهداشتی مصرف میشوند، او گفت: خیلی از بانوان برای تاثیر بیشتر، مواد مختلف شوینده را با هم ترکیب می کنند غافل از اینکه باعث متصاعد شدن گازهای سمی می شود که حتی می تواند منجر به مرگ شود.

امیری ادامه داد: لوله باز کن ها اسید محسوب می شوند و بسیار قوی هستند، بعضی از افراد به اشتباه از فرم های صنعتی این مواد استفاده می‌کنند که قطعاً برای مصارف خانگی ساخته نشده‌اند و با عوارض بیشتری نیز همراه هستند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که مخلوط کردن سفید کننده ها و جرم گیر ها با چه واکنشی هایی همراه است؟ گفت: حاصل این واکنش گاز کلر است که گازی بسیار سمی است و باعث تخریب حبابچه های ریه و به دنبال آن نارسایی تنفسی می گردد.

این متخصص طب اورژانس تاکید کرد:

هنگام استفاده از این مواد در دستشویی و حمام ها ابتدا از سفیدکننده ها استفاده کرده و با آب شستشو دهید و پس از آن در صورت لزوم از جرمگیر استفاده کنید وی یادآور شد : هنگام استفاده از این مواد حتماً در و پنجره‌های محیط باز باشد.

وی ادامه داد: در هنگام استفاده از این مواد و پاشیده شدن اتفاقی قطراتی از آن به پوست و یا چشم صورت، به فوریت این نقاط را با آب فراوان بشویید) چشم ها را داخل یک کاسه آب پر کرده و پلک بزنید و یا زیر شیر آب باز، شستشو دهید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: مواد شوینده اسیدی و قلیایی را داخل ظروف شیشه ای یا بطری های نوشابه نریزید، زیرا ممکن است باعث اشتباه کودک شود و این مواد را به جای آب و یا نوشابه بنوشد که بسیار خطرناک است و باعث سوختگی مجاری گوارشی می گردد.

همچنین ادامه داد: کلیه مواد شوینده حتی مایع ظرفشویی نیاز به استفاده از دستکش دارد زیرا مصرف بدون دستکش این مواد، باعث التهابات پوستی (درماتیت) خشکی پوست و اگزما می شود.

 

امیری افزود: اگر فرد در مواجهه با گازهای سمی قرار گرفت، بهترین کار خارج کردن او از محیط و انتقال آن به فضای باز است که اگر مصدوم در مواجهه با فضای باز بهتر نشد باید فوراً با اورژانس تماس بگیرید زیرا این فرد نیاز به مصرف اکسیژن دارد، همچنین به افرادی که در حالت عادی اسپری تنفسی مصرف می کنند، تاکید کرد: در این حالت سریعتر از اسپری های تنفسی خود استفاده کنند.

وی گفت: متاسفانه گاهی آسیب ها به اندازه‌ای است، که فرد برای زنده ماندن به دستگاه های تنفس مصنوعی وصل می شوند، همچنین یادآور شد: افرادی که دارای بیماری های مزمن تنفسی هستند و ظرفیت ریه کمتری دارند، حساس ترند و زودتر دچار علامت می شوند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که اگر جسم سنگینی روی اعضای بدن یک فرد بیفتد چه باید کرد؟گفت: اولین اقدام حفظ خونسردی است و به دنبال آن بی حرکت کردن عضو صدمه دیده شرط اصلی است، در این هنگام استفاده از کمپرس یخ برای جلوگیری از تورم، توصیه می شود.

وی ادامه داد: هرگز نباید جسم یا عضو را از زیر وسایل سنگین بیرون کشید، زیرا با آسیب بیشتر عضو همراه خواهد بود، اگر فرد کمک کننده توانایی بلند کردن وسیله مورد نظر از روی مصدوم را ندارد، باید سریعاً با آتش نشانی تماس بگیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: با فرو رفتن اجسام تیز مانند: میخ یا چاقو در دست و یا هر عضو دیگری، هرگز سعی در خارج کردن وسیله تیز نکنید زیرا ممکن است با خارج کردن آن به اعصاب و عروق آن ناحیه آسیب بیشتری وارد شود، شما می توانید با پیچیدن پارچه در اطراف چاقو آن را ثابت نگه دارید و سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنید.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که در مواجهه با بریدگی ها چه کنیم؟ گفت: مهمترین شرط در بریدگی، کنترل خونریزی است، بستن محل خونریزی و فشار دادن آن تا رساندن به مراکز درمانی ضروری است.

وی گفت: گاهی افراد در برابر بخیه کردن عضو خود مقاومت می کنند و نگران باقی ماندن رد جای بخیه هستند، او به این افراد اطمینان داد: بخیه زدن از بخیه نزدن، رد و جای کمتری باقی خواهد گذاشت.

امیری در پاسخ به این سوال که آیا ماسک زدن می تواند در هنگام استفاده از مواد شوینده اسیدی و قلیایی محافظ خوبی باشد؟ گفت: خیر، ماسک ها تنها ۱۰ الی۲۰ درصد توان کاهش و جذب گازهای متصاعد از مواد شوینده را دارند و ۸۰ درصد بقیه برای ایجاد عوارض ریوی کافی است، او گفت: گاهی افراد فکر می‌کنند که با زدن ماسک خطری وجود ندارد و با خیال راحت زمان بیشتری در محل باقی می‌مانند که با آسیب‌های بیشتری مواجه خواهند شد.

 

آخرین اخبار

رئیس صدا و سیما تقویت و گسترش شبکه سلامت را در دستور کار قرار دهد ضرورت تقویت شبکه سلامت سیما رتبه هفتم شبکه سلامت از لحاظ تعداد مخاطب در میان ۱۸ شبکه پخش زنده اتاق عمل از شبکه سلامت سیما برای نخستین بار الزام استخدام ماماها در مراکز زایمانی با تصویب قانون جوانی جمعیت تمهیدات اورژانس استان تهران برای سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساخت و تجهیز ۴ هزار واحد بهداشتی طی دو سال اخیر در ایران پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ حوادث خانه تکانی پایان سال پیشگیری از حوادث و سوانح جاده‌ای ویژه برنامه های نوروز 1402 شبکه سلامت آسیب های چشمی در چهارشنبه آخر سال بیماری های کلیوی اگزمای دست و مواد شوینده بیماری دیابت مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها ارگونومی کار در منزل چگونه درست بنشینیم و درست بایستیم تغذیه و تاثیر آن بر سلامت باروری پنجره جمعیت روایتی نو از تحولات جمعیت در ایران پارکینسون مراقبت و بهداشت مو وز وز گوش خشکی و خارش پوست پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان سلامت مردان در سنین مختلف دردهای گردن کمردرد علل هورمونی موهای زائد انتخاب جنسیت نوزاد زردی در نوزادان روش های نوین جراحی مغز مزیت های خانواده دارای چند فرزند بخش خبری سازمان هلال احمر در شبکه سلامت سیما بخش خبری پلیس راهوردر شبکه سلامت سیما مزیت های خانواده دارای چند فرزند تیک در کودکان بیماری ام اس چاقی و باورهای نادرست تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان سرطان های شایع در کودکان جوشهای صورت انواع خال های پوستی سرطان پستان سرطان کلیه بیماری واریس خشکی چشم تاثیر آلودگی هوا بر سلامت فعالیت‌های ورزشی در هنگام آلودگی هوا پارگی مینیسک زانو

نظرات

مانده : (1000) حرف