اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

سه شنبه 25 بهمن 1401

انتخاب جنسیت نوزاد

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

انتخاب جنسیت نوزاد

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک 23 بهمن شبکه سلامت سیما، مهبد ابراهیمی متخصص زنان فلوشیپ ناباروری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص انتخاب جنسیت نوزاد به گفتگو پرداخت.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که تعیین جنسیت چیست و به چند روش انجام می‌شود؟ گفت: در تمام دنیا خانواده ها پس از آگاهی از سلامت جنین به دنبال بحث جنسیت آن هستند تعیین جنسیت، از دو بعد: جنبه‌های علمی و سلیقه خانواده ها مورد بررسی قرار می گیرد.

در بحث علمی: با بعضی خانواده ها مواجه هستیم که از بیماری‌های وابسته به جنس رنج میبرند(بانوان دارای دو کروموزوم X هستند و مردها یک کرومزوم X و یک کروموزوم Y دارند)در جنین دختر کرومزومX دوم، اختلال کرومزوم X اول را پوشش میدهد اما در جنین پسر در صورتی که بر روی کرومزومX، اختلالی وجود داشته باشد کروموزوم Y الل پوشاننده ای ندارد و بیماری در نوزاد پسر بروز پیدا می‌کند.

وی افزود: به همین دلیل است که پزشکان به جهت حفظ سلامت نوزاد و از بین بردن احتمال بیماری در جنین، به بعضی خانواده پیشنهاد انتخاب جنسیت داده میشود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اسپرم های حاوی کروموزوم X و کروموزوم های Y بر اساس وزن تقسیم‌بندی می‌شوند(اسپرمY سنگین‌تر از اسپرم X است) وی افزود: تعیین جنسیت علمی، تنها توسط پزشک تعیین می گردد، در این روش، انتخاب جنسیت تنها بر این مبنا خواهد بود که کدام فرزند با احتمال بیشتری سالم به دنیا خواهد آمد.

وی همچنین متذکر شد: در خانواده‌هایی که تعیین جنسیت به دلیل سلامت جنین صورت میگیرد، بارداری از نوعIVF توصیه می شود. در این نوع انتخاب برای اینکه احتمال انتخاب جنسیت نوزاد به ۱۰۰ درصد نزدیک شود، از روش PGD نیز استفاده می شود.

این فلوشیپ ناباروری یادآور شد: روش IVF یک روش تهاجمی است که عوارض خاص خود را خواهد داشت(بحث هزینه ها و همچنین عوارض داروهای تحریک تخمک گذاری) خیلی از خانم ها تمایل به تعیین جنسیت با روش های طبی را ندارند که در این صورت به سمت روش های خانگی و سنتی میروند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال که آیا روش های خانگی و سنتی از نظر علمی قابل قبول هستند؟ گفت: مقالات علمی اثبات شده ای در این روش ها وجود ندارد. وی همچنین در خصوص مصرف نوع خاصی از مواد غذایی تاکید کرد: تمام موادغذایی طبیعی، نعمت هستند اما مصرف بیش از حد آنها نعمت محسوب نمی شود، مثلاً فردی که برای دختر دار شدن توصیه به مصرف بیشتر کلسیم و منیزیم شده است، احتمال ابتلا به سنگ کلیه (در صورت وجود زمینه مساعد)، وجود دارد.

ابراهیمی، زمان اقدام به بارداری را یک روش پیشنهادی خانگی دیگر دانست( تعیین روزهای خاص برای دختر یا پسر شدن) و تاکید کرد: اثبات شده است تخمک در بدن هر زن تنها ۱۲ الی ۲۴ساعت شانس باروری دارد و گفت: با انجام چنین روش‌هایی شانس بارداری در خانم ها را کم نکنیم.

این فلوشیپ ناباروری در پاسخ به این سوال، که آیا قلیایی و اسیدی بودن محیط بدن، در شانس دختر یا پسر بودن جنین تاثیر گذار است؟ گفت: سیستم نرمال بدن را دچار مشکل نکنید، مثلاً با دوش واژینال سرکه و جوش شیرین به دنبال اسیدی یا قلیایی کردن این محیط نباشید زیرا به باکتری های مفید این نواحی آسیب می رسانید و فرد را به طور مکرر دچار عفونت میکنید.

وی به بانوان یادآوری کرد: بعد از ۳۵ سالگی با کاهش قدرت باروری مواجه خواهید بود، زیرا سن مادر و همچنین شرایط سلامت مادر در میزان باروری وی بسیار تاثیر گذار است. وی افزود: در خانمهایی که وارد دهه چهل زندگی شوند، میزان قدرت باروری بسیار کاهش می یابد، تازه تعیین جنسیت در این سنین نیز، میزان باروری را به نصف کاهش میدهد.

این استاد دانشگاه با اطمینان به خانواده ها تاکید کرد: هیچ مقاله معتبری در کتابهای علمی به غیر از IUI و IVF برای تعیین جنسیت وجود ندارد و روشهای تغذیه ای و محدوده خاص زمان لقاح و...را روشهای مطمئن و اثبات شده ای برای تعیین جنسیت ندانست.

وی به خانواده‌هایی که صاحب چندین فرزند از یک جنس هستند و تمایل به انجام روشهای کمک باروری برای تولد نوزاد با جنس دیگری را دارند، توصیه کرد: با تولد نوزادی یا جنس متفاوت از دیگر فرزندان، ممکن است دچار مشکلاتی در تعامل با فرزندان قبلی شوید، بنابراین قبل از انجام این کار و بدنیا آمدن فرزند جدید، حتماً با انجام مشاوره روانشناسی از راههای برخورد صحیح با اعضای خانواده مطلع شوید تا مخاطراتی در احساس دیگر فرزندان ایجاد نشود.

 

آخرین اخبار

رئیس صدا و سیما تقویت و گسترش شبکه سلامت را در دستور کار قرار دهد ضرورت تقویت شبکه سلامت سیما رتبه هفتم شبکه سلامت از لحاظ تعداد مخاطب در میان ۱۸ شبکه پخش زنده اتاق عمل از شبکه سلامت سیما برای نخستین بار الزام استخدام ماماها در مراکز زایمانی با تصویب قانون جوانی جمعیت تمهیدات اورژانس استان تهران برای سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساخت و تجهیز ۴ هزار واحد بهداشتی طی دو سال اخیر در ایران پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ حوادث خانه تکانی پایان سال پیشگیری از حوادث و سوانح جاده‌ای ویژه برنامه های نوروز 1402 شبکه سلامت آسیب های چشمی در چهارشنبه آخر سال بیماری های کلیوی اگزمای دست و مواد شوینده بیماری دیابت مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها ارگونومی کار در منزل چگونه درست بنشینیم و درست بایستیم تغذیه و تاثیر آن بر سلامت باروری پنجره جمعیت روایتی نو از تحولات جمعیت در ایران پارکینسون مراقبت و بهداشت مو وز وز گوش خشکی و خارش پوست پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان سلامت مردان در سنین مختلف دردهای گردن کمردرد علل هورمونی موهای زائد انتخاب جنسیت نوزاد زردی در نوزادان روش های نوین جراحی مغز مزیت های خانواده دارای چند فرزند بخش خبری سازمان هلال احمر در شبکه سلامت سیما بخش خبری پلیس راهوردر شبکه سلامت سیما مزیت های خانواده دارای چند فرزند تیک در کودکان بیماری ام اس چاقی و باورهای نادرست تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان سرطان های شایع در کودکان جوشهای صورت انواع خال های پوستی سرطان پستان سرطان کلیه بیماری واریس خشکی چشم تاثیر آلودگی هوا بر سلامت فعالیت‌های ورزشی در هنگام آلودگی هوا پارگی مینیسک زانو

نظرات

مانده : (1000) حرف