اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

چهار شنبه 18 آبان 1401

آنفولانزا در مادران باردار و تاثیر آن بر روی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

آنفولانزا در مادران باردار و تاثیر آن بر روی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک شبکه سلامت سیما مورخ ۱۷/ ۸ / 1401، مجری برنامه میزبان دکتر شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران بود و در خصوص آنفولانزا در مادران باردار و تاثیر آن بر روی جنین به گفتگو پرداختند.

کارشناس برنامه یادآور شد: آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که مختص فصل پاییز و زمستان است، که در ۲ سال گذشته به دلیل رعایت بهتر نکات بهداشتی، میزان شیوع آنفولانزا بسیار کم بود، اما در حال حاضر با بازگشایی مدارس و کمرنگ شدن رعایت استانداردها، شاهد بروز بیشتر این بیماری هستیم. وی تب، بی حالی، بدن درد، سرفه های شدید و گاهی گرفتاری های ریوی را از علائم این بیماری دانست و گفت: در خانم های باردار به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی بارداری و افزایش تجمع مایع در بدن، به طور طبیعی احساس تنگی نفس وجود دارد، با ابتلاء مادر باردار به آنفولانزا، این تنگی نفس بیشتر میشود و برای اینکه با کاهش اکسیژن خون مادر مواجه نشویم، نیاز به پیگیری و مراجعه به پزشک توصیه میشود.

نیرومنش گفت: در سه ماهۀ اول بارداری نگران تب هستیم، زیرا تب بالا و طولانی مدت، می تواند با نقائص مغزی همراه باشد، در سه ماهه اول بارداری، در جنین ارگانوژنز ( اندام زایی) صورت می‌گیرد و اگر مادر در این مدت، دچار تب بالا شود، با احتمال بیشتری، جنین به ضایعات مغزی نخاعی مبتلا می گردد، به همین دلیل به محض بالا رفتن حرارت بدن (بالاتر از ۳۸ درجه) نیاز به پاشویه و مصرف داروهای تب بر وجود دارد، او کم عارضه ترین مسکن در زمان بارداری را، استامینوفن ساده و بدون کدئین دانست و به مادران باردار توصیه کرد: که در هنگام ابتلا به آنفولانزا حتما به پزشک مراجعه کنند.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال، که مادر باردار در هنگام ابتلا به آنفولانزا، نیاز به مصرف چه داروهایی دارد، گفت: درمان های حمایتی مانند: مصرف مایعات فراوان، آب میوه، چای کمرنگ، شیر داغ، سوپ و آش های ساده و در صورت تب، مصرف استامینوفن ساده همراه با پاشویه توصیه می شود. وی گفت: آنفولانزا یک بیماری ویروسی است و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد، اما اگر بیماری طولانی شود و عفونت ثانویه اضافه شود، با داشتن علائمی مانند: ترشح پشت حلق چرکی، سرفه های خلط دار چرکی و... با تشخیص پزشک، آنتی بیوتیک های مجاز دوران بارداری، توسط پزشک تجویز میشود.

این متخصص پریناتولوژی گفت: گاهی علائم گوارشی در مادر باردار، مانند: تهوع ، دل پیچه و اسهال، مشاهده میشود، که برای جلوگیری از کم آبی بدن مادر باردار، به فراخور شدت عوارض، ممکن است مصرف سرم تجویز گردد.

وی گفت: ابتلاء مادر باردار به آنفولانزا، ممکن است با عوارضی چون: زایمان زودرس، سقط و مرده زایی همراه باشد، به همین جهت، تزریق واکسن آنفولانزا به همه مادران باردار توصیه میشود.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تاکید بر این نکته: که بیماری های زمینه ای، باعث شدیدتر شدن عوارض آنفولانزا میشوند، گفت: مادران باردار مبتلا به دیابت، آسم، بیماریهای قلبی، نقص سیستم ایمنی مانند مادران باردار مبتلا به HIV و... در صورت ابتلا به آنفولانزا، تحمل کمتری در مقابل عوارض این ویروس داشته و با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.

دکتر نیرومنش به تمام مادران باردار و بالاخص مادران با بیماری های زمینه ای توصیه کرد: برای کاهش عوارض این بیماری، واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال: که احتمال دارد مادر شیرده مبتلا به آنفولانزا نوزاد خود را به این بیماری مبتلا کند، گفت: این احتمال وجود دارد، به همین دلیل توصیه می‌شود در هنگام شیردهی از ماسک استفاده کنند، او همچنین یادآور شد: در صورت تزریق واکسن آنفولانزا به مادر، ایمنی به نوزاد نیز منتقل می شود.

مشاهده برنامه

 

آخرین اخبار

رئیس صدا و سیما تقویت و گسترش شبکه سلامت را در دستور کار قرار دهد ضرورت تقویت شبکه سلامت سیما رتبه هفتم شبکه سلامت از لحاظ تعداد مخاطب در میان ۱۸ شبکه پخش زنده اتاق عمل از شبکه سلامت سیما برای نخستین بار الزام استخدام ماماها در مراکز زایمانی با تصویب قانون جوانی جمعیت تمهیدات اورژانس استان تهران برای سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساخت و تجهیز ۴ هزار واحد بهداشتی طی دو سال اخیر در ایران پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ حوادث خانه تکانی پایان سال پیشگیری از حوادث و سوانح جاده‌ای ویژه برنامه های نوروز 1402 شبکه سلامت آسیب های چشمی در چهارشنبه آخر سال بیماری های کلیوی اگزمای دست و مواد شوینده بیماری دیابت مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها ارگونومی کار در منزل چگونه درست بنشینیم و درست بایستیم تغذیه و تاثیر آن بر سلامت باروری پنجره جمعیت روایتی نو از تحولات جمعیت در ایران پارکینسون مراقبت و بهداشت مو وز وز گوش خشکی و خارش پوست پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان سلامت مردان در سنین مختلف دردهای گردن کمردرد علل هورمونی موهای زائد انتخاب جنسیت نوزاد زردی در نوزادان روش های نوین جراحی مغز مزیت های خانواده دارای چند فرزند بخش خبری سازمان هلال احمر در شبکه سلامت سیما بخش خبری پلیس راهوردر شبکه سلامت سیما مزیت های خانواده دارای چند فرزند تیک در کودکان بیماری ام اس چاقی و باورهای نادرست تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان سرطان های شایع در کودکان جوشهای صورت انواع خال های پوستی سرطان پستان سرطان کلیه بیماری واریس خشکی چشم تاثیر آلودگی هوا بر سلامت فعالیت‌های ورزشی در هنگام آلودگی هوا پارگی مینیسک زانو

نظرات

مانده : (1000) حرف