اپلیکیشن شبکه سلامت
دریافت نسخه اندروید

مشاهده خبر

دو شنبه 9 آبان 1401

تنبلی کودکان و نوجوانان در بیدارشدن صبحگاهی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

0

تنبلی کودکان و نوجوانان در بیدارشدن صبحگاهی

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح به صورت زنده از شبکه سلامت سیما پخش می شود.

در برنامه مادر کودک ۸/۸/ ۱۴۰۱ ، مجری برنامه میزبان دکتر مهدیه صالحی روانپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بود و در خصوص تنبلی کودکان و نوجوانان در بیدارشدن صبحگاهی به گفتگو پرداختند.

کارشناس برنامه در پاسخ به این سوال، که چه کنیم که بیدار شدن صبحگاهی برای کودک خوشایند باشد، گفت: وقت گذاشتن والدین برای از بستر بلند شدن کودکان و نوجوانان بسیار موثر است، در این زمان کودک نیاز به فرصت دارد و خواب آلوده است، بیدار کردن کودک به حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه وقت نیاز دارد، با استفاده از کلماتی مانند: سلام، صبح بخیر عزیزم، بیدار شو، همراه با نوازش، تشویق و ترغیب، از راههای بیدار کردن خوشایند کودک محسوب میشود. کنار زدن پرده ها برای ورود نور آفتاب به اتاق، از دیگر راههای هوشیار کردن کودک یا نوجوان است.

این روانپزشک گفت: گاهی کارهایی می کنیم که مقاومت کودک در برابر بیدارشدن ادامه پیدا کند، مانند: زدن، برچسب تنبل بودن به کودک، یا اینکه تو لوس هستی!

والدین باید توجه کنند: اگر روشی را به اشتباه آموزش دیده باشند، کنار بگذارند، ما می‌خواهیم تنها با دادن یک پیام خوشایند و آرام، کودک خود را بیدار کنیم.

وی گفت: در کودکان بزرگتر تهیه ساعت زنگ دار، باعث ایجاد حس مسئولیت بیدار شدن در او می شود، البته این حس به یکباره ایجاد نخواهد شد و به مرور شکل می گیرد.

والدین گاهی به اندازه ای از کودکان حمایت می کنند، که کودک عواقب کوتاهی های کار خود را نمی پذیرد، گاهی باید به کودک و نوجوان اجازه داد تا چند بار با عواقب کارهای خود مواجه شود و مسئولیت آن را بپذیرد.

دکتر صالحی در پاسخ به این سوال، که چه راهکارهایی را به روش تربیتی اضافه کنیم تا در حل این مشکل موفق باشیم، گفت: به والدین توصیه می شود از جدول تشویق استفاده کنند، خصوصیات خوب کودک را با کلام اظهار کنند، مانند: چقدر خوب است که زود بلند شدی، یا، چه خوب است که بلند سلام می کنی!

در این بین هدیه های معنوی بسیار ارزشمند است، مانند: آغوش گرفتن کودک، پارک بردن کودک، البته هدیه های مادی با فاصله های دورتر نیز میتواند تاثیر گذار باشد.

وی گفت: گاهی کودک قشقرق راه می‌اندازد و درخواست می‌کند که به مدرسه نرود، والدین به هیچ وجه نباید موافقت کنند، زیرا باعث عادت می شود و این کار را تکرار می کنند. همچنین محافظت بیش از اندازه از کودک، مانع رشد او خواهد بود، به طور مثال: اگر کودک دیر به مدرسه رفت، به جای موجه کردن تاخیر، به مدرسه اعلام کنید: که اگر روش تنبیهی خاصی در این زمینه دارند، اعمال کنند تا کودک مسئولیت اعمال خود را به گردن بگیرد.

روش تنبیه هرگز با ترساندن کودک و آسیب زدن روانی به او، جایز نیست، تنها محروم کردن کودک از یک امتیاز، مثل: سلب یک وسیله بازی، می‌تواند یک تنبیه محسوب شود، در این بین زمان تنبیه اهمیت دارد و باید بلافاصله صورت گیرد.

هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برای موفق شدن در بیدار کردن به موقع کودک، از جدول تشویق استفاده کنید، به رعایت بهداشت خواب کودک مانند: خوابیدن به موقع کودک توجه کنید و مسئولیت بیدار شدن کودک را، به خودش بسپارید.

وی گفت: والدین باید برای قوانین منزل ارزش زیادی قائل باشند، زیرا اصل قانون گذاری با والدین است، که یکی از این قوانین ساعت خواب است.

او گفت: بعضی از مسائل نیز باعث مقاومت صبحگاهی در بیدار شدن کودک میشود، مانند: انجام ندادن تکالیف مدرسه و یا دوست نداشتن مدرسه، در این صورت باید دلایل این موانع و مشکلات را پیدا کرده ودر رفع آن اقدام کنید.

مشاهده برنامه 

 

آخرین اخبار

رئیس صدا و سیما تقویت و گسترش شبکه سلامت را در دستور کار قرار دهد ضرورت تقویت شبکه سلامت سیما رتبه هفتم شبکه سلامت از لحاظ تعداد مخاطب در میان ۱۸ شبکه پخش زنده اتاق عمل از شبکه سلامت سیما برای نخستین بار الزام استخدام ماماها در مراکز زایمانی با تصویب قانون جوانی جمعیت تمهیدات اورژانس استان تهران برای سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ساخت و تجهیز ۴ هزار واحد بهداشتی طی دو سال اخیر در ایران پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ حوادث خانه تکانی پایان سال پیشگیری از حوادث و سوانح جاده‌ای ویژه برنامه های نوروز 1402 شبکه سلامت آسیب های چشمی در چهارشنبه آخر سال بیماری های کلیوی اگزمای دست و مواد شوینده بیماری دیابت مراقبت های لازم هنگام استفاده از شوینده ها ارگونومی کار در منزل چگونه درست بنشینیم و درست بایستیم تغذیه و تاثیر آن بر سلامت باروری پنجره جمعیت روایتی نو از تحولات جمعیت در ایران پارکینسون مراقبت و بهداشت مو وز وز گوش خشکی و خارش پوست پوسته ریزی کنار ناخن های دست در کودکان سلامت مردان در سنین مختلف دردهای گردن کمردرد علل هورمونی موهای زائد انتخاب جنسیت نوزاد زردی در نوزادان روش های نوین جراحی مغز مزیت های خانواده دارای چند فرزند بخش خبری سازمان هلال احمر در شبکه سلامت سیما بخش خبری پلیس راهوردر شبکه سلامت سیما مزیت های خانواده دارای چند فرزند تیک در کودکان بیماری ام اس چاقی و باورهای نادرست تغذیه سالم در پیشگیری از سرطان سرطان های شایع در کودکان جوشهای صورت انواع خال های پوستی سرطان پستان سرطان کلیه بیماری واریس خشکی چشم تاثیر آلودگی هوا بر سلامت فعالیت‌های ورزشی در هنگام آلودگی هوا پارگی مینیسک زانو

نظرات

مانده : (1000) حرف